Recreational Rides

Geniet van het mountainbike mekka en fietsparadijs in Limburg met of zonder begeleiding


In de directe omgeving van Zonhoven kan je een uitgebreide keuze aan fietspaden of MTB trails vinden, van comfortabele paden door de heidevlakten, tot technische singletracks.

De bewegwijzerde trails of fietspaden kan je eenvoudig vinden, maar indien je kiest voor één van onze uitgestippelde trips zal je de mooiste stukjes natuur zien.

Bij het reserveren kan je de ervaring opgeven en het aantal km (of rijtijd) welke je wenst te doen, wij maken dan een route klaar voor jouw GPS. (Je kan ook een fiets-GPS bij ons huren)

Hieronder vindt je enkele voorbeelden van mogelijke fietstrips.

Geen zin in offroad? Dan verrassen we je met een mooie fietstocht die loopt hoofdzakelijk over autovrije specifieke fietswegen, soms met korte onverharde stukken, maar ze houden jullie zoveel mogelijk uit het drukke verkeer. 

Door het water in Bokrijk

De fietsbeleving 'Fietsen door het water' in Bokrijk is door het Amerikaanse TIME Magazine opgenomen in de top 100 van spraakmakende en innovatieve bestemmingen in de wereld. Het is de enige plaats in België die in de lijst is opgenomen en bevindt zich op enkele km van onze locatie.

Je rijdt 212m "door het water" waarna de route verder gaat door het natuurreservaat "Holsteen". Afhankelijk van je voorkeur kan de route in lengte en duur worden aangepast.


Trip: Teut - Holsteen - Haagdoorn heide

Technisch niveau:  laag/medium
Fitness:  medium
Ervaring: niet vereist
Lengte:  20 - 40 km.

Mooie route over grote heidevlakten. Je komt ook voorbij de beruchte "Kuil" van het cyclocrossparcours van Zonhoven.  Aanpassingen mogelijk in lengte of duur van de rit.

Trip: Platwijers - vijvergebied Zonhoven

Technisch niveau: laag
Fitness:  laag
Ervaring: niet vereist
Lengte: 25 - 40 km.

Het Vijvergebied bestaat uit meer dan 1.000 vijvers, samen goed voor zo'n 700 ha water en riet. Heel wat zeldzame dier- en plantensoorten voelen zich hier thuis. Zonder deze vijverstreek zouden soorten zoals bijvoorbeeld de roerdomp en de boomkikker in Vlaanderen al uitgestorven zijn.

Deze trail loopt door het hart van de platwijers in Zonhoven. Je rijdt tussen vele waterplassen door waar je dan even kan verpozen aan de uitkijktoren om het vijvergebied te overschouwen.


Trip:  Nationaal Park Hoge Kempen

Technisch niveau: medium
Fitness: medium
Ervaring: niet vereist
Lengte: 40 - 100 km.

Deze trip kan afgestemd worden op je eigen vaardigheden. Er zijn hier zeer vele mogelijkheden en meer dan 400km aan trails voor de liefhebbers. 

Geverifieerd door ExactMetrics