Recreational Rides

Geniet van het mountainbike mekka en fietsparadijs in Limburg met of zonder begeleiding


In de directe omgeving van Zonhoven kan je een uitgebreide keuze aan fietspaden of MTB trails vinden, van comfortabele paden door de heidevlakten, tot technische singletracks en zelfs uitdagende klimmen op de verschillende terrils in de omgeving.

De bewegwijzerde trails of fietspaden kan je eenvoudig vinden, maar indien je kiest voor de ervaring van een begeleider of met één van onze uitgestippelde trips zal je de mooiste stukjes natuur zien, via vele alternatieve routes en haal je nog meer uit je fietstocht.

Een bijkomend voordeel is dat begeleide MTB tochten altijd perfect aansluiten bij jouw persoonlijke wensen, je technische ervaring en fitness profiel, de begeleider kan onderweg je tocht aanpassen indien wenselijk.

TOCHTEN WAARUIT JE KAN KIEZEN

We hebben hieronder verschillende voorbeelden van crosscountry (XC) mountainbiketrips voor jou geselecteerd. Enige MTB-ervaring helpt wel, maar is niet echt noodzakelijk. Met onze zeer comfortabele volledig geveerde E-mountainbikes kan je ten volle genieten van elke rit. 

Geen zin in offroad? Dan verrassen we je met trekking- of allroad fietstochten. Deze trips lopen hoofdzakelijk over autovrije specifieke fietswegen, soms met korte onverharde stukken, maar ze houden jullie zoveel mogelijk uit het drukke verkeer. Hier ook volop natuur, bezienswaardigheden, leuke stopplaatsen en fietsplezier voor het hele gezin.

Voor wie liever alleen op pad gaat, verhuren we ook een GPS met de door u gekozen route, zodat u kunt genieten van uw dag zonder te zoeken..  

Hieronder vind je basisinformatie over enkele recreatieve, trips met begeleiding.

Je kan ook zelf een tripje kiezen uit het route aanbod van Sport Vlaanderen.

Trip : Door het water in Bokrijk

Technisch niveau:  laag 
Fitness:  laag
Ervaring: niet vereist
Lengte:  25 - 50 km.

De fietsbeleving 'Fietsen door het water' in Bokrijk is door het Amerikaanse TIME Magazine opgenomen in de top 100 van spraakmakende en innovatieve bestemmingen in de wereld. Het is de enige plaats in België die in de lijst is opgenomen.

Je rijdt 212m "door het water" waarna de route verder gaat door het natuurreservaat "Holsteen". Afhankelijk van je voorkeur kan de route in lengte en duur worden aangepast.


Trip: Teut - Holsteen - Haagdoorn heide

Technisch niveau:  laag/medium
Fitness:  medium
Ervaring: niet vereist
Lengte:  20 - 40 km.

Mooie route over grote heidevlakten. Je komt ook voorbij de beruchte "Kuil" van het cyclocrossparcours van Zonhoven.  Aanpassingen mogelijk in lengte of duur van de rit.

Trip: Platwijers - vijvergebied Zonhoven

Technisch niveau: laag
Fitness:  laag
Ervaring: niet vereist
Lengte: 25 - 40 km.

Het Vijvergebied bestaat uit meer dan 1.000 vijvers, samen goed voor zo'n 700 ha water en riet. Heel wat zeldzame dier- en plantensoorten voelen zich hier thuis. Zonder deze vijverstreek zouden soorten zoals bijvoorbeeld de roerdomp en de boomkikker in Vlaanderen al uitgestorven zijn.

Deze trail loopt door het hart van de platwijers in Zonhoven. Je rijdt tussen vele waterplassen door waar je dan even kan verpozen aan de uitkijktoren om het vijvergebied te overschouwen.


Trip:  Nationaal Park Hoge Kempen

Technisch niveau: medium
Fitness: medium
Ervaring: niet vereist
Lengte: 40 - 100 km.

Deze trip kan afgestemd worden op je eigen vaardigheden. Er zijn hier zeer vele mogelijkheden en meer dan 400km aan trails voor de liefhebbers.