Power rides

Opgelet !  MTB ervaring vereist

De ritten op deze pagina vereisen de nodige ervaring in offroad rijden. 

 

Geniet van het MTB mekka in Limburg.

In de directe omgeving van Zonhoven kan je een uitgebreide keuze aan MTB trails vinden, van comfortabele paden door de heidevlakten, tot technische singletracks en zelfs uitdagende klimmen op de verschillende terrils in de omgeving.

Op vraag kunnen wij je een ritje bezorgen over de meer uitdagende trails in de omgeving. De bewegwijzerde trails kan je zelf eenvoudig vinden.

Op deze pagina hebben we enkele voorbeelden van meer uitdagende en zwaardere ritten. De nodige MTB-ervaring is wel vereist, maar is niet noodzakelijk voor elke rit even hoog. 

We hebben ook voldoende recreatieve trips ter beschikking.

Voor wie liever alleen op pad gaat, kunnen we je voorzien van een GPX voor je eigen GPS of verhuren we ook een GPS met de door jouw gekozen route, zodat je kunt genieten van uw dag zonder te zoeken.

Hieronder vind je basisinformatie over enkele begeleide pittige MTB trips.


Trip met pit: uitdagende singletracks

Technisch niveau:  moeilijk
Fitness: zwaar
voldoende MTB ervaring is vereist
Lengte: +/- 45 km
Hm:  550 m

Singletrack festijn rond en op de terrils van de oude mijnen in de omgeving. 
Jouw voorkeur bepaalt de duur en/of lengte van singletracks en eventueel de hoogtemeters.

Na vertrek in Zonhoven rijden we naar de eerste terril, na de nodige singletracks en beklimmingen rijden we verder tot de volgende, waar nogmaals wat hoogtemeters kunnen overwonnen worden om dan van de mooie vergezichten over de natuur te genieten.  Bij aankomst kunnen we nog even gezellig nagenieten in de relax.  


Trip met pit: naar Bikepark BeMiNE

Technisch niveau: moeilijk
Fitness: gemiddeld
MTB ervaring vereist
Lengte: 58 km
Hm:  320 m

Tripje naar Beringen waar we de groene lus rijden. Huurfietsen van bike&trail mogen op het bikepark in Beringen enkel rijden samen met één van onze begeleiders. 

Vanuit Zonhoven vertekken we door de bossen naar Beringen, een mooie aanloop zodat de beenspieren goed opgewarmd zijn vooraleer je aan het echte werk kan beginnen op BeMiNE.
Na een rustpauze in het cafetaria van Todi (indrukwekkende duiktoren) of het Mijnmuseum komen we terug tot Zonhoven. 


Trip met pit: Bikepark Kattevennen Genk

Technisch niveau:  gemiddeld
Fitness: gemiddeld
MTB ervaring:  vereist
Lengte: 58 km.
Hm:  300 m

We rijden door de natuur naar het bikepark in Kattevennen te Genk. Hier kunnen zowel beginners alsook gevorderden genieten van alle mogelijke technische onderdelen van  het bikepark.  Het parcours kan technisch veeleisend zijn afhankelijk van de gekozen lus.